Overzicht

SailCenter 107

De vereniging

Brandingsportvereniging Sailcenter 107 dankt haar naam aan haar ligging, nabij strandpaal 107 ten zuiden van de boulevard van Kijkduin in Den Haag. De originele paal 107 is veilig gesteld van de sloopafvoer na de strandverbreding in 2011 en is te bewonderen op ons terras. De vereniging biedt onderdak aan catamaran zeilers, windsurfers, kitesurfers, golfsurfers, bodyborders en kanoërs. Het is deze, voor de Nederlandse kust, unieke mix van sporters die er voor zorgt dat er bij praktisch alle weersomstandigheden wat te doen is. En is het eens windstil met een vlakke zee dan biedt het volleybalnet vertier. Op en rond de accommodatie hangt een ongedwongen sfeer en wordt er naast sporten ook geluierd en gelounched.

Faciliteiten

De clubaccommodatie bevat alles wat een verkleumde watersporter zich kan wensen zoals kleedruimtes, toiletten, warme douches en een bar. Voor de natte pakken is een ruimte zodat die niet mee naar huis hoeven te worden gesleept. Er zijn ligplaatsen voor catamarans en surfplanken en er is ruimte voor zeilen, zwaarden, kites en ander toebehoren. Op het beschutte zonneterras is het snel goed toeven terwijl de open veranda de mogelijkheid biedt eindeloos over de zee te staren of de kunsten van je medeclubgenoten te beoordelen. De vereniging heeft een reddingsboot, een cattrack om catamarans naar de waterkant te rijden en een echte 4 wiel aangedreven tractor.

Bereikbaarheid

Sailcenter 107 is bereikbaar vanaf de Machiel Vrijenhoeklaan ten zuiden van Kijkduin via de strandslagen 2 en 2A. Aan de Michiel Vrijenhoeklaan en het naastgelegen parkeerterrein kan gratis worden geparkeerd. Vanaf de boulevard van Kijkduin rijdt regelmatig een pendelbus naar het Kijkduinpark. Vanaf de weg is het circa 200m lopen naar de strandopgang en dan nog circa 100m naar de vereniging. Fietsen kunnen direct bij de strandopgang worden geparkeerd.

archief

[lwa]