Over ons

Sail Center 107

Brandingsportvereniging Sail Center 107 is te vinden op het strand ten zuiden van Kijkduin, tussen strandslag 2 en 2a (naast de Zandmotor). De meeste van onze 200 leden zijn kitesurfers, catamaranzeilers of windsurfers. Daarnaast hebben we ook leden die kajakken, golfsurfen en suppen. Wat ons allemaal bindt is actie, plezier, sportiviteit en de waardering voor het strand. Zolang het een sport betreft die je in de branding (of verder op zee) kunt beoefenen, kun je bij ons terecht.

Tijdens het seizoen –  dat van maart tot en met oktober duurt – zijn er alle weekenden, vakanties en vaak ook tijdens doordeweekse dagen, sporters op de club te vinden. Zowel met mooi warm weer als met stormachtige omstandigheden. Over het algemeen gaat het om recreatieve activiteiten, maar zo nu en dan worden er ook wedstrijden georganiseerd. Onze leden variëren van beginners tot experts en van jong tot oud. Er is voor elk wat wils.

Daarnaast organiseren we elk jaar flink wat activiteiten. Zo is er een groep die in juni naar Texel zeilt om aan het ‘het rondje’ mee te doen en we hosten ‘events zoals zoals de Kitefoilcupwedstrijd. Een aantal (jeugd)leden neemt deel aan NK’s freestyle- en golfkiten. Bovendien organiseren we elk jaar een aantal drukbezochte clubfeesten.

Alle activiteiten vinden plaats rondom ons clubhuis en op zee natuurlijk. In het clubgebouw zijn kleedruimtes, douches, een bar met een keuken en een heerlijk ruim terras waar je in de zon kunt nagenieten van het sporten. Daarnaast staan er een aantal afgesloten containers waar leden hun kites, boards, zeilspullen, wetsuits en ander materiaal kunnen opslaan. Voor de catamarans en andere boten beschikken we over 50 stellingen.

We zijn zo veel mogelijk zelfvoorzienend, zo hebben we een eigen tractor. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, niet alleen voor de leden maar ook voor de vele strandgangers met wie we het strand delen. Als enige brandingsportvereniging in het drukbezochte strand bij de Zandmotor proberen we ook een coördinerende rol te spelen en een aanspreekpunt voor anderen te zijn.

 

1 October 2020, 07:41
5.0
kt
11
kt
max
[lwa]