Over ons

Sail Center 107

Watersportvereniging Sail Center 107 is te vinden op het strand ten zuiden van Kijkduin, tussen strandslag 2 en 2a (naast de Zandmotor). Onze watervaste accommodatie op het strand biedt een geweldige spot voor watersporters. Sailcenter 107 staat op een unieke plek en heeft vanaf het terras een geweldig uitzicht op strand en zee! We zijn een gezellige vereniging waar een mix van o.a kitesurfers, catamaranzeilers, kajakkers, roeiers, windsurfers, golfsurfers en suppers elkaar hebben gevonden. We hebben ook leden zonder eigen boot die opstappen bij zeilers. Wat de ruim 150 leden bindt is actie, plezier, sportiviteit en de liefde voor de zee en het strand. Zolang het een sport betreft die je in de branding (of verder op zee) kunt beoefenen, kun je bij ons terecht.

Tijdens het seizoen, dat van maart tot en met oktober duurt, zijn er alle dagen sporters op de club te vinden. Zowel met mooi weer als met stormachtige omstandigheden. Onze leden variëren van beginners tot experts en van jong tot oud. Er is voor elk wat wils.

Er wordt individueel gesport maar we organiseren elk jaar flink wat activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een groep die in juni naar Texel zeilt om aan het ‘het rondje’ mee te doen, maken groepjes kiters downwinders, zijn er regelmatig ‘events’ waarbij verschillende technieken en materiaal uitgetest kunnen worden en organiseren we een aantal gezellige activiteiten zoals barbecues en clubfeesten.

Alle activiteiten vinden plaats in en rondom ons clubhuis en op zee natuurlijk. In het clubgebouw zijn kleedruimtes, douches, een bar met een keuken en een heerlijk ruim terras waar je in de zon kunt nagenieten van het sporten. In een aantal afgesloten containers kunnen de leden hun kites, boards, zeilspullen, wetsuits en ander materiaal opslaan. Voor de catamarans en andere boten beschikken we over 50 stellingen.

We zijn zelfvoorzienend, zo hebben we een eigen tractor en een slee om de boten naar de vloedlijn te brengen. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, niet alleen voor de leden maar ook voor de vele strandgangers met wie we het strand delen. We hebben ook een AED. Als enige watersportvereniging in het drukbezochte strand bij de Zandmotor proberen we ook een maatschappelijke rol te spelen en zijn we een aanspreekpunt voor vele partijen die van strand en watersport houden. We hebben veel contact met strandgasten, met strandtenthouders en met bewoners uit de omgeving. We besteden zorg en aandacht aan de natuur en helpen mee om het voor iedereen veilig en prettig te houden op zee en op het strand. Jaarlijks komt een studentendispuut bij ons catamaranzeilen is er contact met zorginstanties, die bij ons, met hun bewoners, activiteiten kunnen organiseren.

We doen het samen!  Lidmaatschap vraagt contributie, maar ook meedenken, meedoen en er samen met elkaar iets moois van maken. We zijn een (financieel) gezonde vereniging met momenteel ruim 150 leden. Nieuwe leden zijn welkom en worden bij ons gastvrij ontvangen! 

Onze club biedt mogelijkheden. Ook voor jou!  Meld je aan en geniet mee!

23 January 2021, 04:36
0.0
kt
0.0
kt
max
[lwa]